marți, 4 septembrie 2007

Calitatea livrabilului

Azi-noapte, in timpul uneia dintre deja celebrele mele insomnii, pe care mi-o consumam cu spor la televizor, il vad pe Aurel Vlad-sculptor, ca spune despre creatii nereusite urmatorul lucru: citez din memorie-> Ce faci cu lucrarea ta, daca ea nu iti transmite energia pe care tu ai investit-o in ea? Sunt doua posibilitati: daca esti lucid, o pastrezi si folosesti parti din ea in lucrari ulterioare. Dar daca nu esti prea lucid (prin "lucid" inteleg "calm"), atunci o distrugi.
De dimineata mi-am reexaminat creatia literara. Cateva dintre poeziile mele erau niste porcarii sinistre. Le-am dat imediat scurt "delete". Si asta voi face si de acum incolo. Nu am incotro daca vreau sa obtin o calitate corespunzatoare a livrabilului meu.

Un comentariu:

c.p spunea...

buunn! Şi de unde şti tu că următoarea ta poezie nu va fi mai proastă decât una din cele şterse. Nu sunt de acord cu tine. Dacă ţi le-ai păstra ai avea de ce/cine să râzi mai târziu, în plus ai vedea dacă acum te apropii mai mult (sau te-ai îndepărtat) de ce ai vru să spui.

 

Blog Counter