joi, 22 noiembrie 2007

La ce sunt buni prietenii


- sa te asculte; cu adevarat sa te asculte;
- sa iti spuna ceea ce sperai sa auzi;
- sa te faca sa razi;
- sa isi imparta mancarea cu tine;
- sa te suporte pe tine si depresiile tale, si nu sa-ti fie alaturi doar cand ti-e bine.
Macar la atata lucru sunt buni prietenii. E mult? E putin? Judecati voi insiva.

4 comentarii:

hedwig spunea...

true....but not so true....
* "sa te asculte, cu adevarat sa te asculte" - "Toti aud ceea ce spui.Prietenii asculta ceea ce spui.Dar cei mai buni prieteni asculta si ceea ce nu spui"(Anonim)
* "sa iti spuna ceea ce sperai sa auzi" - "Prietenie nu inseamna sa fii alaturi de prieteni cand au dreptate, ci cand gresesc"(Andre Malraux)
* "sa isi imparte mancarea cu noi" - "prietenii sunt o specie josnica.Nu sunt buni decat la 2 lucruri: sa manance impreuna cu noi si sa ia un aer trist in fata mormantului"(Anna Garborg)
* "sa te faca sa razi" - :)
* "sa te suporte pe tine si depresiile tale si sa nu-ti fie alaturi doar cand ti-e bine" - "Prietenia este o haina valoroasa care se curata cand se murdareste, nu se arunca de la prima pata".

mariuca macovei spunea...

* sa te asculte, cu adevarat sa te asculte inseamna sa auda si ceea ce nu spui. altfel nu mai faceam sublinierea.

* pasul doi, dupa ce ai auzit ceea ce era de auzit, desi poate nerostit, ar fi sa ii spui ceea ce spera sa auda. adica ceea ce are nevoie sa auda. citatul lui malraux spune mai degraba ceva de genul: sa fii alaturi de prieteni si cand nimeresc jackpotul si cand o comit. nu prea vad legatura cu grija de a spune ceea ce are nevoie cineva, intr-un moment critic.

* bun, asta e mai cinica. in genul lui cioran. el nu si-ar fi deranjat prietenii nici pentru inmormantare. dar eu vorbeam despre impartitul mancarii, pentru ca pentru mine asta mi se pare un lucru sacru, sa mananci cu cineva. de altfel actul mancatului are un caracter destul de intim. Si in Biblie, Iisus manca alaturi de Apostoli si acolo El impartea mancarea..etc. Asadar cu ce nu erai de acord la puncul asta? ca mi-a scapat.

* la ultimele doua puncte inteleg ca esti de acord. unu: pentru ca ai zambit, al doilea, pentru ca citatul al carui autor ai uitat sa-l mentionezi (graba....ameteste treaba:P) vine sa intareasca ceea ce am spus. prietenii sa iti fie alaturi si la bine, si la rau, in aceeasi masura.

hedwig spunea...

buuuun....so pasul 1: limpede
pasul 2: legatura dintre citatul lui Malraux si grija de a spune ceea ce are nevoie cineva e mai mult decat limpede; sa ma explic: daca vine prietena mea si-mi spune anumite chestii dar eu stiu ca nu are dreptate (la fel stiu si cei din jurul ei)eu tr sa-i spun ce vrea sa auda?!? adica s-o incurajez sa greseasca?da....din pacate se mai intampla asta dar eu nu sunt de acord cu principiul asta
mhmh...citatul cinic....citatul a fost cam fortat pt contextul in sine.....dar e un citat bun...m-ai luat cu biblia si m-am cam intiminifastacit;))
sin in sf ultimul punct, nu a fost vb de nici o graba:)doar ca at cand mi-am notat citatul in cauza, nu am mai scris si autorul....si da, cu ultimele puncte sunt de acord dar parca lipseste ceva....mmh....habar n-am ce exact.....

mariuca macovei spunea...

ok. pasul 2-true. nu m-am gandit la asta. se refera la a-i spune si ceea ce nu vrea sa auda, atata timp cat e necesar.

 

Blog Counter