joi, 22 noiembrie 2007

Gaudeamus bate Bookfest


Am fost la Gaudeamus in chiar prima zi a targului, adica ieri, mai pe seara. Si mi-a placut. Mi-a placut foarte tareee, domnuleee. Targul era atat de mare, de pustiu si de al meu incat am putut sa ma plimb nestingherita printre standuri (cei de la Rao cred ca iar au batut restul editurilor la dimensiunea standului si complexitatea sa, din pacate cei de la Art s-au plasat tare prost si au facut economie la lemnul lor superb de brad, asa incat a iesit ceva mic si nefericit). Fata de Bookfestul din vara, targul de acum are mai multi participanti (e un targ international), si e mai bogat in titluri si evenimente. Un alt plus ar fi ca studentii, elevii si pensionarii au intrarea libera. Noi am cumparat bilete, ca tineam mortis sa castigam o dacie la tombola de duminica.

Ce mi-a mai placut a fost ca, desi mi-am lasat portofelul ca o mare idioata pe masuta de completat taloane, l-am regasit 15 minute mai tarziu cand, dorind sa cumpar o apa am realizat ca n-as avea cu ce sa o achit. Va dati seama ce devastata eram? Portofelul meu, cu toate cardurile si pozele bunicilor mei si milionul pentru carti si....

Ce nu mi-a placut a fost ca se fuma peste tot. Si in restaurantul improvizat, si in standuri, ori asa ceva nu este permis, daca imi dati voie. Nu cred ca si-ar aprinde cineva o tigara in Arhivele Nationale, sau in Biblioteca Centrala. Dar cred ca vina apartine celor care nu au interzis, nu celor care si-au permis.

De asemenea nu mi-a placut faptul ca baietii de la chioscul de Kurtos, de afara, au plecat la 19.45, deci inainte de terminarea programului si vreau sa folosesc acest prilej pentru a raporta ca au tras chiulul, si de aceea nu avem noi o economie de piata functionala.

Si sigur ca nu e placut nici sa mergi jumate de kilometru pana la intrarea in targ, ar trebui instalate niste carucioare de golf sa transporte vizitatorii, asta dupa ce te-ai descurcat prin noroiul pufos incercuind santierul ala unde se construieste cine stie ce.

Dar am reusit sa imi fac cateva cumparaturi, de care sunt mandra si bucuroasa, mai ales ca epuizasem cam toate romanele si nu era momentul sa ma apuc sa recenzez vreun tratat de geopolitica. Asa ca leapsa pentru tavi, cinabru, roxana si cine o mai vrea, lista mea de cumparaturi:

1. Jose Saramago, Eseu despre orbire, Ed. Polirom
2. Thomas Pynchon, V., Ed. Polirom
3. Marcel Gauchet, Iesirea din religie, Ed. Humanitas
4. Giordano Bruno, Opere italiene IV, Alungarea bestiei triumfatoare, Ed. Humanitas
5. Vladimir Soloviov, Povestire despre Antichrist, Ed. Humanitas
6. J.M. Coetzee, Dezonoare, Ed. Humanitas
7. Dean Koontz, Odd Thomas, Ed. Rao

11 comentarii:

tavi spunea...

si no logo 'no' treci ?

mariuca macovei spunea...

Nu stiu ce sa zic...aia poti sa o treci tu pe blogul tau. Leapsa si tie! uitasem...

Anonim spunea...

Dear, io nu ma duc la Gaudeamus. Daca vrei pot sa pun lista ultimei comenzi facute la Humanitas, cand o veni. E Ok asa ?

mariuca macovei spunea...

In regula, Sun flower! Cum doresti. Merge si asa. Dar, auzi, de ce nu mergi la Gaudeamus?

Anonim spunea...

Daca io is cel apelat, pentru ca mi-am dat toti banii pe tutun si comanda la Humanitas. Plus cheltuielile casei. Lista o veni un pic mai tarziu.

Daca nu-s io cel apelat, scuze.

mariuca macovei spunea...

da. tu erai sun flower:P Domnule, atunci inteleg. De altfel si eu am o probllema. Daca m-ai scapat pe net, pe site-urile editurilor, s-a terminat. NU pot rezista sa nu comand ceva. Eu credeam ca nu mergi la targ din principiu.

Anonim spunea...

Nu, pur si simplu sunt broke.
De la Humanitas am luat asa :
John Fante - Intreaba praful si Drumul spre Los Angeles
Esti un animal, Viskovitz
Dintr-o lume in alta
Istoria calvitiei mele
Dormind la soare

Acuma sper ca n-am cobit si ajung la un moment dat si in posesia mea. Toate cele bune.

Anonim spunea...

bun. vin la bucuresti si cata vreme monika bantuie cu treaba eu ma inchid in bucatarie, pregatesc ochiuri si cartofi pai, fac o tocanita buna si devorez o parte din carti! deal?!

mariuca macovei spunea...

claudiu* sau mai bine fac eu un pastrav cu sos piazzola, ori aripioare de pui thailandeze -extra spicy- cu salata de mango sau ma rog...o chestie din asta:P si apropos, ca tu ai comentariile inchise, si sunt fortata sa ma desfasor aici, dialogul realo-fictiv mi-a placut, pentru critica facuta evident:P esti maxim, maestre!

Anonim spunea...

m-ai busit! =)) (daca citeam raspunsul tau inainte sa plec... sigurrr stateam mai mult in bucuresti). deja regret!

P.S. Deschid sesiunea de comentarii pe blogul meu! chiar in seara asta!

mariuca macovei spunea...

pe drum trecea un carabush, tagadam, pash-pash, tagadam, pash-pash, si dupa el alt carabush, tagadam, pash-pash, tagadam pash-pash..and so on...omule....ce sa-i faci...too little, too late. Mi-a spus Tavi cum ca ati fost pe bune prin capitala...acum na, sunt sigur ca va mai fi o data viitoare.

 

Blog Counter