duminică, 9 decembrie 2007

O seara la Ateneu


Ieri seara am fost la un spectacol la Ateneu. Ateneul este o mica bijuterie arhitecturala, si nu mi s-a parut excesiv de impunator, ci potrivit si ca dimensiuni si ca stil. Au performat orchestra medicilor "Ermil Nichifor", dirijiata de Tiberiu Soare, alaturi de trei solisti: Florin Croitoru, Vlad Mirita, Marian Somesan si Daniel Stoica. Din program, mentionez: N. Milstein-Paganiniana; L. Anderson-Sleigh ride; A. Lara-Granada; E. de Curtis-Torna a Suriento; L. Anderson-Christmas festival; Di Capus-O sole mio; G. Puccini-Nesun Dorma; J. Strauss-Dunarea albastra; J. Strauss-Radetsky marsch.

Dupa cum puteti vedea, programul a fost unul light, ales astfel incat sa satisfaca un public necunoscator, dar foarte cald si destul de numeros. Dirijorul era o adevarata figura, un tip foarte degajat si volubil, foarte expresiv si haios. Dintre cei trei tenori, cel mai tare m-a impresionat Daniel Stoica, mic la stat dar mare ca prestatie muzicala. Vlad Mirita, pe care il stiti probabil de la festivalul Mamaia-editia 2002, unde a castigat premiul la sectiunea de interpretare, desi canta corect, acest fapt neputandu-i-se reprosa, nu are totusi suficienta forta si vocea sa nu ajunge pana la spectatori decat poate la cei din primul rand.

In ansamblu, seara a fost una reusita. Ne-am bucurat de doua ore de muzica buna, executata live si am fost introdusi in atmosfera sarbatorilor care se apropie. Recomand in perioada de dinaintea Craciunului sa va rasfatati, asadar, cu un spectacol la Opera sau la Ateneu. Merita.


Un comentariu:

P. spunea...

completez penultima propozitie si cu Studioul Mihail Jora... :)

 

Blog Counter