vineri, 5 februarie 2010

Quick fix


Macaroane cu branza:) Pentru mine e un desert, pentru ca e dulce. In mod evident imi aduce aminte si de copilarie. Imi place sa mananc chestia asta pentru textura:) E gluey and sweet. Se face in 10 minute si mai sta 15 in cuptor. Fierbem macaroanele in apa cu sare, doar dupa ce a dat in clocot. Dupa ce la lasam sa intre in apa clocotita nu va fie lene sa amestecati de 2-3 ori prin ele, altfel s-ar putea sa va treziti ca se lipesc de oala, sau intre ele. Better be safe than sorry. Eu am luat macaroane de la Baneasa, mai stiti si alti producatori care fac asa ceva? Era sa nu gasesc deloc. Apoi am ras branza grasa (merge feta foarte bine) de oaie. Am amestecat 200 de grame de smanatana cu zahar brun si 3 oua intregi. Am uns peretii unei oale cu unt si am montat astfel. Ahh ce-mi place verbul asta in bucatarie: a monta:P Un strat de macaroane, unul de branza, unul de smantana. Al doilea strat de macaroane, al doilea de branza, al doilea de smantana. Si a intrat la cuptor timp de 15 minute. La 200 de grade, incalzit in prealabil. Rezultatul e clocotit si asteapta sa fie mancat:) Pofta mare.

Un comentariu:

Adele spunea...

Hai sa-ţi vând un pont! Sau mai bine ţi-l dau gratis. :) Pentru a nu se mai lipi macaroanele (sau pastele, în general), pe lângă sare, eu adaug şi un strop de ulei în apa în care fierb.

Cu drag,

 

Blog Counter