duminică, 21 februarie 2010

Poale'n brau si dor de drum



Reteta este simpla, dar procesul de preparare este de durata. Se face o coca moale si parfumata (faina, ulei, drojdie, coaja de lamaie, zahar, sare, 3 oua, lapte, smantana) care se framanta cat doreste ea:) Cand coca este elastica se pune la crescut. Umplutura e delicioasa (branza de vaci, smantana, 3 oua, zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie, stafide). Pentru uns poalele'n brau, inainte de a le trimite spre cuptor, am topit un cub de unt in 2 oua batute cu zahar, un varf de sare si lapte cald. Se taie patrate din coca, se aseaza in centru o lingura de umplutura, adunam poalele patratului si le unim sus, dupa care se aseaza in tava unde se mai lasa putin la crescut. Urmeaza sa le dichisim cu glazura si le dam la cuptor. Am incins bine furnalul, la 200 de grade celsius, in prealabil, iar de copt le-am copt la 175 grade. Rezultatul este foarte fraged, dulce si cremos. Si imi face pofta sa merg acasa, la Iasi:)Pofta mare!

2 comentarii:

Hiacint spunea...

Mulţumim! Chiar îmi faci poftă; mi-amintesc că poalele în brîu au fost una din marile mele realizări cînd m-am mutat singură. E incredibil ce noroc sau ce geniu de bucătar am avut, fiindcă de atunci orice aluat dospit mi-a eşuat(pînă am descoperit metoda).

mariuca macovei spunea...

Sper sa-ti fac cinste odata:) Cu o branzoaica si o cafea:) Nu trebuie sa ai trac in fata cocai. Asta e secretu'! Asta si drojdia uscata de la Kn*rr.:)

 

Blog Counter