marți, 23 februarie 2010

Nu pot in bucatarie fara...

Gandindu-ma la femeile care citesc acest blog, care probabil gatesc daca au macar varsta mea sau sunt mai mature si mai destepte, si deci tin la sanatate, ei bine, ma gandeam ca daca tot afisez retete, sa scriu un post despre ce ustensile imi sunt mie absolut indispensabile in bucatarie.

Asa mi-am dat seama cat de mult iubesc si cum nu pot fara ..... folia de plastic. Stupoare! Prima pe lista e folia miraculoasa, subtire ca o pelicula fina din plastic, pe care o intind peste orice merge in frigider si n-are capac. Farfuriile, castroanele, caserolele, orice vas poate fi imbracat in folie. Sunt un pic obsedata de cat de etans se izoleaza cu folie, si de regula infasor 2-3 straturi:) I tend to over do it.

Al doilea instrument (desi in limbajul meu uzual ii zic "scula", stiu ca nu e frumos pentru o domnisoara:) fara de care nu pot este telul. Eu obisnuiesc sa il folosesc aproape la orice necesita amestecare. Bat ouale pentru omleta, amestec dressingurile pentru salate,pana la un punct cand se ingroasa treaba amestec si coca cu telul, mai ales aluaturile moi pentru briose. Nu stiu ce mai fac cu telul, dar mai mereu il am prin preajma si ma folosesc cu spor de el. E mult mai rapid sa dai de 2-3 ori din tel, decat de 10 ori cu furculita.

Al treilea instrument pentru care am o pasiune este manusa de bucatarie. Imi este frica de arsurile din bucatarie, tin la mainile mele si la integritatea lor. Cred ca daca as gasi o manusa din sarma cum au cei care taie fileurile de peste, mi-as cumpara si din aceea, pentru cand tai zarzavatul:) Nu m-am taiat deloc pana acum, e drept. Insa insist pentru integritatea mainilor. Nu vreau sa am "maini de bucatar". Pline de cicatrici adica.

Al patrulea lucru dupa care ma innebunesc este hartia de copt. Doamnelor, va rog, renuntati sa coaceti dupa modelul clasic (ungem tava cu unt si o tapetam cu faina). Ca mai apoi sa se auda: mi s-a ars talpa. Nu-i nimic, draga, o taiem/radem, si mancam. Nimic nu se arunca. Oribil! Hartia de copt face totul mult mai simplu, mai curat si mai sanatos.

Al cincilea lucru dupa care tanjesc, pentru ca imi lipseste, si de care m-as folosi des si cu placere ar fi o masina de facut inghetata. Nu am vazut de cumparat, nu am idee cat costa, dar daca as primi una cadou, as face zilnic serbeturi si inghetata:) Serbetul, dragilor, se poate manca si intre felurile de mancare de la o masa, si este foarte bun digestiv. Asta este tot.

De regula, nu gatesc fara sa am alaturi un pahar plin pe jumatate de vin rosu sec. Asta este ultimul meu secret despre bucatareala. Care sunt uneltele, ustensilele, ajutoarele voastre cele mai de nadejde in bucatarie? Astept sa imi spuneti si mie! Sunt curioasa!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu am masina de inghetata si nu e atat de miraculoasa pe cat credeam cand nu o aveam si mi se parea indispensabila. Inghetata nu iese la fel de afanata precum cea din "fabricata", iese moale (aproape de un milk-shake) si dupa ce o tii in congelator e prea tare. Si face cantitati mici. Merge daca vrei un milk-shake casnic, eu ma consolez ca e mai sanatos asa decat ce as cumpara de la magazin.
A costat in jur de un milion acum vreo 2 ani, a fost luata de pe un site de electrocasnice. Sa-i spun si numele? Il gasesti aici: http://www.choicebrand.ro/aparate-de-inghetata/aparat-de-facut-inghetata-kenwood-im200_221.html

 

Blog Counter