joi, 10 decembrie 2009

de mancare


am copt pizza...si a iesit asa. reteta e a lui jamie oliver, o gasiti si pe youtube. Se face un blat de paine (400 gr faina grau, 100 gr faina porumb, o cana cu apa la temperatura camerei, 2 plicuri drojdie uscata, sare, 4 linguri ulei de masline). Se framanta pana se obtine un aluat elastic, care se lasa la crescut (30-40 min.) In timpul asta punem ulei de masline intr-o oala, aruncam in el 4 catei de usturoi tocati marunt, busuioc, oregano, sare, piper, o cutie de rosii in bulion, un sfert de pahar de vin alb si amestecand vom obtine un miros bestial care ne va umple casa, dar si un sos nemaipomenit pentru pizza. Daca va ramane sos, puteti sa il pastrati sa faceti paste a doua zi cu el.

Dupa ce a crescut aluatul, intindem o foaie (relativ rotunda, desi imi amintesc ca prima pizza mancata de mine era in tavi dreptunghiulare), si punem sos pe toata suprafata, apoi fiecare ce mai doreste. Eu am pus jambon, ciuperci, mozzarela, ulei de masline, inca si mai mult oregano si cam atat. Pe prima pizza care s-a mancat pana la poze, mai aveam dovlecei si brocoli in plus. Pofta mare!

3 comentarii:

hedwig spunea...

acuma ca ne-ai facut pofta,invita-ne si la masa :P

mariuca macovei spunea...

la masaaaaaaa!!!!!!! asa ne striga maicamea pe mine si pe sormea cand eram mici, si nu mai veneam sa mancam:) deci, la masa!:)

hedwig spunea...

he he he....deci asa deci.....vezi ca vin maine in Buc,intr-o scurta delegatie.....tre sa ne vedem :D

 

Blog Counter