duminică, 23 martie 2008

Carne de porc cu legume la tigaie



Se alege un muschi montana de porc, fraged, care se curata, se spala si se taie cubulete. Se prajeste in ulei de masline, condimentandu-se cu sare si piper proaspat macinat. In timp ce se lasa la prajit se curata aproximativ 7-8 ciuperci champignon, se taie in jumatati sau sferturi. Apoi se spala si se taie in jumatate 4-5 rosii cherry. Cand carnea e aproape facuta, se adauga un pic de vin, pentru gust si se lasa la scazut. Apoi se adauga ciupercile si rosiile. Se mai lasa cateva minute. La sfarsit se pun cativa catei de usturoi taiati mai mare, se da tigaia de pe foc si se acopera pentru ca aromele sa fuzioneze. Separat se face o mamaliga mai tare. Intr-un lighean se aseaza un castron cu gura in jos. Peretii ligheanului si fuundul castronului se ung cu ulei, astfel incat sa nu se prinda mamaliga, pe care apoi o asezam cu o lingura in spatiul ramas intre cele doua vase. Se lasa cateva minute pana se raceste. Apoi se rastoarna. In centrul cuibului de mamaliga se rastoarna continutul tigaii, format din carne si legume. Am servit acompaniat de un Shiraz 2005, Hardy's, australian, un vin sec, cu arome de fructe de padure, si gust usor piperat, cu un parfum placut si indelungat. Mai putin corpolent ca vinul de data trecuta, dar la fel de bun. Personalitate placuta. Recomand!

Un comentariu:

hedwig spunea...

pppffaaiiii.....m-ai facut sa salivez pe tastatura.......si mai e pana plec de la serviciu......mortala reteta!

 

Blog Counter