luni, 5 iulie 2010

Din Iasi

Sunt acasa si ma intorc in capitala aglomerata abia miercuri. E o saptamana de vacanta nemaipomenita. Moment de revedere draga cu cei apropiati mie. In fiecare zi am luat bicicleta si am dat cate un tur orasului. Inspre Podu Ros, inspre Centru, spre Tatarasi inapoi. Maine merg spre Copou. Bicicleta trage foarte bine si am invatat sa merg in picioare pe ea, lucru foarte de folos la dealurile orasului. Inspre pranz soarele e prea puternic si merg pe trotuar in cautarea umbrei. Dimineata o iau prin padurea de la Ciric, unde e roua si copacii abia se trezesc. Seara nu ies, stau cuminte si merg pe terase sau citesc. Pe tren mi-a tinut de urat Fabrica de matase a lui Tash Aw. In curand voi afisa si recenzia sper. Am zeci de carti citite si nerecenzate. De o calitate peste medie, am avut noroc si am ales sau m-au ales, doar carti foarte frumoase. Astazi am ajuns la frizerul meu preferat, Danut. Astept sa ma tund de 2 luni. Naveta intre Iasi-Bucuresti-Rm Valcea face sa nu am un frizer al meu. Miercuri, spre exemplu, ma intorc in Bucuresti, iar vineri sunt in Rm Valcea.

Acum am o mare bucurie si o treaba importanta de rezolvat. Stau pe jos in camera mea, din casa parintilor. Toate sunt aproape cum le-am lasat eu. Picturile mele pe pereti, din loc in loc. Decorul e rustic. Vase de lut cu flori in ele. Polite de lemn grele de carti. Biroul, acelasi la care am invatat inca din clasa I. Pe jos cerga taraneasca si covoare. Eu, pe jos lungita, sprjinta de pat. In fata mea netbookul de pe care va descriu situatia actuala. In fata lui 2 sertare doldora de hartii. Toate caietele, agendele si cursurile pe care le-am luat cat am fost studenta 4 ani. Ce mare bucurie sa trec cu mana prin ele si cu privirea. Gandurile imi fug toate inapoi. Am gasit mai intai agenda mea din anul 1. Atunci eram studenta la 2 facultati. Litere si Filosofie. Am renuntat la Litere pentru ca sectia de Romana-Engleza era una dintre cele mai grele si nu aveam timp fizic sa fac 2 facultati la zi. Si nici bani. Vad insa acum 2 orare, stresul de a ma imparti intre atatea corpuri ale Universitatii, dintre cele mai indepartate. Si listele de lectura interminabile de la Litere, anul 1, semestrul 1. Aveam liste de lectura de 2 tipuri de la unii profesori. De generalitati, unde se insirau lecturi umaniste colosale, pe cateva pagini. Si apoi cele aferente cursului pe care il predau dumnealor. Norocul meu a fost ca am avut incredere in ei si am luat de bune listele alea. Asta m-a salvat de multe ori. Lecturile mele.

Am ales sa fac o facultate umanista. Eu sunt o umanista prin definitie. Si sper ca in toamna sa ma inscriu la doctorat. Desi imi pare un orizont foarte indepartat acesta. Acum afacerea de care ma ocup in Bucuresti prinde aripi si ma pasioneaza intr-atat de mult ca mi-ar fi imposibil sa ma desprind. Cu toate astea, poate ca timpul pana la viitoarele ore de lectura in BCU, luatul de notite si alergatul intre diferite corpuri de facultate nu va fi prea indelungat. Poate intr-o zi voi scrie o autobiografie si ea va contine si recenziile romantioase si siropoase ale cartilor mele preferate, mixate cu pasaje din viata mea. Poate ca se va numi Lecturile mele.

Din Iasi, unde imi ingadui sa visez mai acerb ca in orice alt colt de planeta, ma pregatesc sa inchei relatarea si va salut cu drag.

4 comentarii:

hedwig spunea...

ti-am revazut camera magica,am alergat intre corpul A si BCU,am trecut si eu peste cursurile cu scris ingramadit,am respirat putin din aerul incondundabil al iasi-ului :)
te pup
have fun in continuare

Unknown spunea...

Hello!

Moisa Adrian, pictor aerografist Iasi pe Tunning Auto.
Site-ul cu picturile mele (800 unici/luna in crestere): http://www.adrianmoisa.ro
As vrea sa iti propun un link exchange site-wide sau intre posturi (guest post).

Adrian Moisa, artist aerografie

Y!mess desene_aerograf, mail desene_aerograf@yahoo.com sau la telefon 0743521412.
Mii de multumiri, Adrian

mariuca macovei spunea...

hedwig sper sa ne vedem intr-o zi in iasi:) la cafea sau ceai ca in vremurile bune, ca pe gard la biblioteca de la filosofie nu mai incapem:)

mariuca macovei spunea...

adi, sper sa iti fi servit publicarea comentariului tau si facem si link exchange cand vin din concediu. sa-mi amintesti joi-vineri ca am sa fiu din nou pe laptop si am sa am ragazul de a ma ocupa si de blog:)

 

Blog Counter